ELEBI programaren eskuliburua : Eusko Jaurlaritzako esperientzia - Berasategi, Mertxe; Urruzola Arratibel, Bakartxo; Orbegozo, Arantza; Romano, Edurne; Saenz de Cortazar, Edurne; Herri Arduralaritzaren Euskal Erakundea ([Oñati] : Herri-Arduralaritzaren Euskal Erakundea, 2015)
ELEBI Eusko Jaurlaritzako langileen lanpostuko jardun elebiduna sustatzeko mintegiak dira. Eusko Jaurlaritzaren Erabilera Planen testuinguruan, Hizkuntza Ofizialen erabilerari buruz ezarritako irizpideei jarraiki, eguneroko jardunean euskaraz aritzea ahalbidetuko duten mintegiak, hain zuzen ere. Azken urteotako Eusko Jaurlaritzako esperientziaren berri eman nahi du liburu honek, alegia, taldekako trebakuntza-programa abian jarri nahi duen herri-administrazioetako teknikari edo arduradunentzat gida praktikoa izan nahi du . Halaber, ELEBI bezalako programa bat martxan jarri nahi duenak badu liburu honetan nahiko oinarri, irizpide eta jakingarri, hutsetik ez hasteko.
Keywords: Euskara -- Euskadi -- Erabilera; Administrazioko euskara; Toki-administrazioa -- Euskadi; Hizkuntza-eskubideak -- Euskadi; Euskara -- Normalizazioa; Monografiak