Feminismoa eta berdintasuna hiztegia - Euskadi (Autonomia Erkidegoa). Kultura Saila. Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza; Emakunde; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2020)
Hiztegi hau Emakunderekin lankidetzan egin dugu eta, lehenengo aldiz jartzen dugu erabiltzaileen eskura, gaur egun, gure gizartearen garapenerako eta sexuen arteko berdintasun-kultura sustatzeko hain beharrezkoa den terminologia. Urrats garrantzitsua dela uste dugu, hiztegiak Feminismoaren eta Berdintasunaren alorreko oinarrizko terminoak eta dagozkien kontzeptuak, definizioak, modu zehatzean eskaintzen dizkigulako. Gainera, definizio horietan indarrean dagoen legeriak ezarritakoa jasotzeaz gain, gizarte mugimenduetatik sortutakoak eta nazioartean erabilitakoak ere islatu dira, nahiz eta, beti ez den erraza izan horiek guztiak uztartzea definizio bakar bat emate aldera.
Euskalterm eguneratzeko eta elikatzeko hiztegia
Bibliografia: 75-77 or.
Glosarioa euskaraz eta itzulpena gaztelaniaz, frantsesez eta ingelesez
Keywords: Feminismoa -- Hiztegiak; Emakumeak -- Eskubideak -- Hiztegiak; Euskara -- Hiztegi poliglotak; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak; Baliabide digitalak