Aisialdian artearen hausnarketaren bidez sexismoari aurre egiteko aholku sorta - Emaisia Elkartea; Arteaga, Katixa; Urtxintxa Eskola; Eragintza Kultur erakundea (Bilbo : Urtxintxa Eskola, 2010)
Artearen erabilerak hamaika dira, artearen sorreraren atzean aurkitzen diren ideiak milaka, denok baikara artistak. Artea adierazpenerako tresna izanik, haur eta gazteen arteko harreman osasuntsuak lantzeko gida da liburuxka hau. Arteak egunerokotasunean duen garrantzi hezitzaileaz kontziente izateko eta honetan hausnartzeko proposamena egin nahi dizuegu. Norbera ezagutzearen garrantzitik abiatuta, bakoitzak daukan irudimena eta sorkuntza lantzeko bidea luzatzen dizuegu. Azken helburua da artearen lanketaren bidez sexismoari aurre egitea! Astialdiko begirale eta hezitzaileentzat zuzendutako liburuxka bilduma.
Keywords: Hezkidetza; Sexu-bereizkeria eta hezkuntza; Arte-hezkuntza; Gazteak -- Jolas-ekintza; Monografiak; Erreferentzia-materialak