Hitzketa.eus : haurrentzako euskal kulturaren sarea ([S.l.] : HitzKeta, 2020)
Kezka batetik abiatutako egitasmoa da HitzKeta webgunea, eta behar bati erantzutera dator. Euskararen eta euskal kulturaren transmisioan belaunaldien artean dagoen hutsunea betetzeko xedez sortu dute Haur Hezkuntzan graduatutako lau irakasle gaztek. Haurrentzako euskal abesti, olerki eta liburuen bilduma bat da HitzKeta, bereziki 6 urtera arteko haurrei eta haiekin ari diren helduei (gurasoentzat nahiz Haur Hezkuntzako hezitzaileentzat) zuzendua. Bildumako edukiak hiru ataletan sailkatuta daude: liburuak, abestiak eta olerkiak. Liburuak bost multzotan sailkatuta daude: album ilustratuak, ipuinak, album mutuak, ahozkotasuna lantzekoak eta bestelakoak. Abestien atalean dauden kantuak lau multzotan banatuta daude: eskuen mugimendua lantzeko abestiak; jolaserako eta dantzarakoak; animaliei buruzkoak eta lasaitzeko edo lotarako abestiak. Azkenik, olerkien atalean, hizkuntzarekin jolasteko eta gozatzeko lau multzo daude: olerkiak, asmakizunak, aho-korapiloak edota esaera zaharrak. Bilduma bakoitzarekin batera, horietako bakoitza lantzeko hainbat proposamen didaktiko daude eskuragarri.
HH eta LH, bereziki 6 urtera arte.
Keywords: Euskal kultura -- Abestiak; Euskal kultura -- Olerkiak; Haur eta gazte literatura; Baliabide digitalak; Monografiak; Eduki digital didaktikoak