Koplariak - Korrontzi; Barandiaran, Agus; Amuriza, Xabier (1941-); Zabala, Xabier (Donostia : Elkar, 2020)
Korrontzik, DJ Makalarekin elkarlanean, musika herrikoia eta elektronikoa uztartu zituen "Topa-K" disko arrakastatsuan (Elkar 2019). 2020an, berriz, oso bestelako lanarekin datorkigu: "Koplariak". Taldearen hamargarren disko hau Agus Barandiaranen (Korrontzi) eta Xabier Amurizaren arteko lankidetzaren fruitua da. Orain dela hamasei urte sortu zenetik, mundu zabalean tradizio oso baten erakusleiho bilakatu da Korrontzi. Izan ere, euskara, euskal dantza eta musika mundu osoko jaialdietan ezagutzera eman ditu. "Koplariak" lanarekin sustraietara bueltatzen da, koplagintzari musika herrikoian duen garrantzia emanez.
Edukia: Ederregia zelako / musika, Agus Barandiaran & Xabier Zabala ; hitzak, Xabier Amuriza. Ezkondu nintzanean / musika, Agus Barandiaran & Xabier Zabala ; hitzak, Euskal Herriko folklore tradizionala, Xabier Amuriza. Urtaroak / musika, Agus Barandiaran ; hitzak, Xabier Amuriza. Porru gazia / musika, Agus Barandiaran & Xabier Zabala ; hitzak, Xabier Amuriza. Laja badoa! / musika, Agus Barandiaran ; hitzak, Xabier Amuriza. Mezobarri / musika, Agus Barandiaran. Marinel emaztea / musika, Agus Barandiaran & Xabier Zabala ; hitzak, Euskal Herriko folklore tradizionala, Xabier Amuriza. Bizitzeko jaio / musika, Agus Barandiaran ; hitzak, Xabier Amuriza. Ene izar maitea / musika, Agus Barandiaran & Xabier Zabala ; hitzak, Xabier Amuriza. Meridianoa Greenwichen / musika, Euskal Herriko folklore tradizionala, Agus Barandiaran ; hitzak, Xabier Amuriza.
Keywords: Trikitixa