Sentsore analogikoak: argi sentsorea - Iametza interaktiboa SL (Lasarte-Oria : Iametza interaktiboa S.L., 2019)
Ariketa honetan osagai elektriko berri bat erabiliko dugu: argitasun sentsorea. Erabiliko dugun argitasun sentsorea oso sinplea da, 2 egoera bereizten ditu: argitasuna edo iluntasuna. Batetik besterako muga bihurkin (destornilladore) bat erabiliz kontrolatu dezakegu. Sentsore hau funtsean erresistentzia bat da. Iluntasuna dagoenean erresistentzia oso txikia dauka eta elektrizitateari igarotzen uzten dio. Argitasuna dagoenean aldiz erresistentzia handia jartzen dio elektrizitateari eta elektrizitate korronte txikia igarotzen da.
DBH
Keywords: Proiektuetan oinarritutako ikaskuntza (POI); Arduino (Mikrokontrolagailua); EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak; Erronketan oinarritutako ikaskuntza