Hezkuntza-errealitate berrietara jauzi - Azpirotz, Ainhoa (Donostia : Xangorin, 2020)
Etorkizuna margotzen hasita, kolore askotako pintzelkadez margotu daiteke; eta norberaren hautuaren arabera grisagoa, ilunagoa edo argiagora geratu daiteke. Hik Hasik hainbat arlotan 13 aditu eta aritu jarri zituen 2019ko uztailaren 1ean gizartearen eta hezkuntzaren etorkizunaz hausnartzen -eta urtebete geroago COVID-19aren pandemiaz ere bai-. Emaitza "Hezkuntza errealitate berrietara jauzi" liburuxka izan da.
-
-Hitzaurrea -Gogoetarako galderak -Gogoetak: "Kultura da gakoa". Juan Jose Ibarretxe (Agirre Lehendakaria Center-eko zuzendaria eta Eusko Jaurlaritzako lehendakari ohia). -Gogoetak: "Zer-nolako seme-alabak munduarentzat". Joseba Azkarraga Etxagibel (soziologoa, Bilboko Hezkuntza Fakultateko irakaslea EHU). -Gogoetak: "Black Mirror". Idurre Eskisabel (kazetaria, Antropologian lizentziaduna eta EHUko irakaslea). -Gogoetak: "Inmigrazioa eta hezkuntza: inklusiorako tresna vs deberdinkeriaren erreprodukziorako tresna". Maitane Arnoso Martinez (SOS Arrazakeria Gipuzkoako presidentea, EHUko ikerlaria eta Unibertsitate Kritikoa Sareko kidea). -Gogoetak: "Egungo gizartea, eta orain, gainera, osasun-krisia". Txusa Balbas (mediku homeopata eta ginekologoa). -Gogoetak: "Finantzen aurrean, beste balio batzuk indartuz". Arcadi Oliveres (ekonomilaria eta bakearen eta justizia sozialaren aldeko aktibista). -Gogoetak: "Gure esku ditugu udaberri guztiak". Marga Iñiguez (nazioarteko aholkularia sormen- eta berrikuntza-arloan). -Gogoetak: "Betaurrekoak eta putzuak". Jon Sarasua (hiru semeren aita, idazlea eta unibertsitateko irakaslea). -Gogoetak: "Etorkizuneko hezkuntzari buruzko hausnarketa xumea". Ion Errea (EHUko zientzialaria, Materiaren Fisika Zentroko kidea (CISC-EHU), Donostia International Physics Center (DIPC) eta Jakiundeko kidea). -Gogoetak: "Aldaketak eta aukerak". Aritz Otxandiano (Berrikuntza Sozialeko arduraduna Fagor Taldean). -Gogoetak: "Natura da txertorik eraginkorrena". Heike Freire (pedagogoa, pedagogia berdeetan aditua eta formatzailea). -Gogoetak: "Bazterketarik gabe, elkarrekin bizi eta ikasi". Tamara Claveria (AMUGE, Euskadiko Emakume Ijitoen Elkarteko lehendakariordea). -Gogoetak: "Dicebamus Esternae Die". David Fernandez (CUPeko kidea eta kazetaria). -
2020/06/22
2020/06/22
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Keywords: Hezkuntza; Inklusioa; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak