Programazioaren oinarriak (III) : baldintzak - Iametza interaktiboa SL (Lasarte-Oria : Iametza interaktiboa S.L., 2019)
Baldintza baten arabera beteko diren agindu sorta bat da. Adibidez, "5 euro ematen baldin badizkidazu pastel bat egingo dizut bestela ez". Esaldia aztertuz gero, baldintza 5 euro ematea da eta ekintza pastela egitea. Ondoko adibidean ikusi daiteke baldintza batek Snap4Arduino-n ze itxura duen. Bandera berdea sakatzerakoan hasiko da akzioa eta baldintza bat betetzen den begiratuko du. Baldintza hori dirua berdin bost izango da. Betetzen bada "Pastela egingo dizut" esaldia esango du eta ez bada betetzen "Dirurik ez didazu eman" esango du. Baldintzan dagoena egin ondoren bi segundo itxaron eta "Agur!!!" esango du. Aldatu hasieran dirua aldagaiaren balioa eta ikusi zer gertatzen den.
DBH
Keywords: Proiektuetan oinarritutako ikaskuntza (POI); EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak; Erronketan oinarritutako ikaskuntza