Alberjinia xerra gastronomikoa, ahuntz gazta, piku, intxaur eta ezpeletako biperrarekin - Castorenea, Amaia (Lasarte-Oria : Iametza interaktiboa S.L., 2019)
Hozkailuan nuenarekin inprobisatzen hasi naiz... eta horra emaitza! Sasoiezko mozkinekin egindako errezeta bat sortu dut: pikua, alberjina, intxaurrak... Errezeta sano eta goxo hau lehen platera bezala xerbitxatzen ahal da edo pintxo gisa (xerra bakoitza bitan moztu eta). Errezeta sanoaa da produktu onekin (oliba olioa, ahuntz gazta, intxaurrak...) eta oso egin erraza, teknika izpirik gabe. Noski, osagai batzu ordezkatzen ahal dira: ahuntz gazta beste gatza betekin, pkuak udareekin... Ni bezala, inprobisatu!
LMH, DBH
Keywords: Proiektuetan oinarritutako ikaskuntza (POI); Sukaldaritza -- Errezetak; Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Eduki digital didaktikoak; Erronketan oinarritutako ikaskuntza