Laranja eta pralinearekin egindako cake-a - Castorenea, Amaia (Lasarte-Oria : Iametza interaktiboa S.L., 2019)
Negua iristean, su bazterrean jan dezakegun bixkotx goxo eta samur bat prestatzeko gogoa etorri zait. Eguberriko zaporeak erabiliz noski : laranja, txokolatea, hurrak, amanda... Baina egia esateko, ez naiz iñoiz txokolatea eta fruitueak ezkontzen zituzten bixkotxoen zale amorratua izan! Pim's deitutako galletak orroitarazten dizkit! Baina, cake hunek iritziz aldatu arazi nau... Ekilibratua eta fruitu zapore deiskreto batekin, pralineak behar den gozotasuna ekartzen dio. Nik, Gianduja deitutako kremarekin egin dut (txokolate eta hurrekin egindako krema bat), baina, Nutella / Nocilla-rekin egin dezakezue (edo sanoago den beste edozein krema hedagarrirekin). Errezeta glutenik gabe egin daiteke, arroz irinarekin edo glutenik gabeko mix batekin (arroz irina, arto fekula...).
LMH, DBH
Keywords: Proiektuetan oinarritutako ikaskuntza (POI); Sukaldaritza -- Errezetak; Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Eduki digital didaktikoak; Erronketan oinarritutako ikaskuntza