Kalezuloko animalien itzalak - Egia, Lutxo; Grandville (1803-1847) (Iruñea : Pamiela, 1999)
Katua auto baten azpialdera makurtu da gurpila aldatzeko asmotan; zomorro beltz handia egongelako horma zurira azaldu da gonbidatuak iritsi diren unean; matxinsaltoak saskibaloian dabiltza lorategian; inurrien ilada amaiezina geldirik dago istripu bat izan delako bigarren solairuan, baxurako armiarmak arrantzan irten dira aspaldiko partez... Zertan ote dabiltza?Burutik egin al zaie kalezuloko animaliei?
14 urtetik aurrera (Horia)
Keywords: Animaliak; Poesia; Haur eta Gazteentzako Literatura