Marta, uda haren ostean - Balzola, Asun (1942-2006); Markuleta, Gerardo (Donostia : Erein, 1997)
Ingalaterran da Marta, ohiko bizimodua alde batera utzirik. Lagun mina hil berria zaio eta haren oroitzapen mingarria bere burutik aldendu nahirik abiatu da hara. Mundu eta errealitate berria ezagutuko ditu bertan Martak. Egoera horretara egokitzeak lanak emango dizkio eta ezusteko bat baino gehiago ere izango du. Dena dela, izango da estuasunean berari lagunduko dionik. Mac adiskidea, adibidez. Maitasuna ere sortuko da bien baitan.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak; Maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak