Zuhaitza - Arana, Aitor (Donostia : Erein, 2020)
Unai ia beti ohean gaixorik dago. Egun batean, bizilagun misteriotsu bat -Ludoviko agurea- auzora bizitzera etorri dela ikusiko du ohe ondoko leihotik. Haren lagun egin ondoren, Ludovikok mundu berri bateko giltza emango dio: (S0(Besperanto(S1 (Bizeneko nazioarteko hizkuntza. Unaik esperantoaren bidez Tanzaniako Jua mutiko elbarria ezagutu ondoren, bien sendabidea izango omen den zuhaitzaren bila abiatuko dira.s
12-16 urte (horia)
Keywords: Adiskidetasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura