Hiruki gatazkatsua : etxeko eta zaintza lanen, enpleguaren eta parte hartze soziopolitikoaren inguruko hausnarketak - Sagastizabal, Marina; Goikoetxea, Jule (Zarautz : Iruñea : Larrabetzu : Susa, 2020)
Zer ondorio ditu gure bizitza kapitalaren arabera antolatzeak? Are gehiago, zer ondorio ditu emakumeentzat haien lanaren herena eta, kasu askotan, erdia musu-truk izateak? Zergatik egiten dute emakumeek lana dohainik? Zergatik dituzte gizonek baino diru sarrera gutxiago nahiz eta lan handiagoa egin? Zergatik da emakumeen parte hartzea politikan murritzagoa, esporadikoagoa, motzagoa eta gogorragoa? Zergatik hezten dituzte haiek seme-alabak? Emakumeek egiten dutena pribatizatu egiten da edo pribatuki egin beharrekoa emakumeek egiten dute? Zer da zeren ondorio? Nori egiten dio mesede sistema honek? Sistema bakarra al da? Autoreak ez du galdera horiek guztiak erantzuteko asmorik, baina hori da esku artean dugun liburu iradokitzailearen helburua: galderak sorraraztea.
Bibliografia: 85-91 or.
Keywords: Saiakerak; Feminismoa; Seme-alaben zaintza; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak