Letrak hitz : hiru jolas: hitza igarri, parea aurkitu, eta asmatu! - Baztarrika, Belen; Arregi, Nerea; Udakiola, J.M.; Euskal Herriko Ikastolen Elkartea (Donostia : Euskal Herriko Ikastolak (EKE), 2020)
Nola jolastu: Karta bakoitzean hitz bat "ezkutatuta" dago. Karta erdietan hitza osatzen duten silabak agertuko dira, eta, beste erdietan, hitza osatzen duten letrak (solte eta eragabe, baina lehendabiziko letra markatuta). Kara bakoitzean "ezkutatua" dagoen hitza igarri behar duzue. 30 hitz eta 60 karta dituzue. Kartak nahastatu, eta bata bestearen gainean jarri, piloa osatuz. Txandaka, bakoitzean batek goren dagoen karta bistaratuko duzue. Bistaratutako hitza bizkorren igartzen duen taldekideak jasoko du karta. Karta-sorta amaitzen denean karta gehien jaso dituen jolaskideak irabaziko du. Kartaren bat oker aipatzen bada, berriro txertatuko da karta-sortan. Aurreikusita ez ditugun hitzak ere onartuko dira. Jolasteko era honen beste bertsio bat, honako hau duzue: taldeka hitza igarriko duzue, denbora mugarik gabe, talde bakoitzak behar duen denbora erabiliz. PAREAK AURKITU: 60 kartak erabilita, hitz bera duten bi kartak aurkitu behar dituzue, pare-jokoetan jolasten den bezala jolastuta. ISTORIOTXOA ASMATU: 30 hitz hartu eta denon erdian jarri karta-sorta. Bi karta zoriz hartuta, hitz horiekin istorio labur, barregarri edo harrigarria asmatu, txandaka.
7 urte baino gehiago
Keywords: Jolas didaktikoak