Dumitru biluzik - Izagirre, Koldo (Donostia : Erein, 2020)
Koldo Izagirre (Altza-Pasaia, 1953) Dumitru pertsonaiaren sortzailea da (Dumitru, 2014), behar ez zukeen lekuan egoteagatik gaizkile bihurtutako nerabea. Bigarren liburu honetan, Dumitruren diarioa aurkezten digu: kezkak, sumindurak, ezinegonak, jakin nahiak, ihes egin beharra. Gaztetxoa izateak ematen dituen lanak. Euskaldun jatorragoa ote nintzateke errumanieraz jakingo ez banu? Zergatik gorrotatzen du mundua Olatzek? Nola sartu bizitzan? Nola arraio maitatzen da? Biluzik, bai.
14 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Gizarteratzea -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Emigrazioa eta immigrazioa -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura