Gerra hemen hasten da - Ongi Etorri Errefuxiatuak (2011)
Ongi Etorri Errefuxiatuak-Bizkaia kolektiboaren "Gerra hemen hasten da" batzordetik bultzatutako dokumental honetan, Euskal-Herriko armen ekoizpena agerian jartzen da, bereziki, Bilboko Portutik egiten den armen trafikoa salatzen du ikus-entzunezko honek. Dokumentala osatzeko, besteak beste, historiagileak, armagintzako langileak eta borroka antimilitaristan aritzen diren taldeak elkarrizketatu zituzten. 2017ko martxoaren 13an, Ignacio Robles Bizkaiko suhiltzaileak uko egin zion Bilboko Portuan segurtasun-operatibo batean parte hartzeari. Zamaketa haren helburua zen Euskal Herrian egindako hainbat tona armamentu Saudi Arabiara bidaltzea. Arma horiek Yemengo gatazkarako izaten dira nagusiki.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Gerra; Antimilitarismoa; Herri-mugimenduak; Baliabide digitalak; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak