Zaharkitze programatua - Perez-Pons, Eva (Donostia : Erein, 2020)
Zaurgarritasunak ekartzen dituen kontraesanekin egingo du topo irakurleak poesia bilduma honen bertso lerroetako askotan. Izan ere, gorputza oso presente dago liburu guztian zehar; gorputzak sistemak dakartzan biolentziekin talka egitean hartzen dituen formak, gorputzen arteko eta gorputz propioarekiko erotismoa, isiltasunen presentzia, gorputzaren suspertzea...
Bilboko Udalak eta Blas de Otero fundazioak antolatzen duten Blas de Otero - Bilbo Uria XII. poesia saria irabazi du liburu honek.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura