Hiru geltoki lurrun - Perez, Galder; EHAZE (Donostia : EHAZE ; Zarautz : Susa, 2020)
Baratze baten erdian dagoen aulkiak bezala, "ez-lekuan" dauden objektuek arreta eta kuriositatea sortzen dute guregan. "Ez-lekuan" dauden gauzek, jendeak, hitzek... Seguruenik, informazio baliotsuagoa eskaintzen digute horrelakoek, bai espazioari buruz, baita bertan bizi edo bertatik pasatzen den jendeari buruz ere. Eta horretan da abila Galder; arreta bizten. Umorea eta algara ausarki erabili ohi ditu Galderrek bere lanetan. Liburu honetakoetan baina, normalean baino giro lainotuagoa erabili duela erranen nuke, normalean baino biluziagoa. Bere ohiko lanak barrearekin mozorrotuagatik, sakonean ere badute minetik. Umorea eta mina. Antzerkiak eta bizitzak umorea beharrezkoa dute. Mina, mina berezkoa da. Eta berezkoa du Galderrek antzerkia. Berezkoa da bera. Horregatik izanen da, beti "ez-lekuan" egonagatik ere, inoiz ere ez dagoela lekuz kanpo. (Gaizka Sarasola) Galder Perezen hiru obra biltzen ditu bilduma honek: "Lurrun minez", "Lau metrora" eta "Off the record".
Keywords: Antzerkia; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura