Koronabirusaren oinarrizko lexikoa - Euskaltzaindia; UZEI (Donostia) ([S.l.] : Euskaltzaindia, 2020)
Koronabirusaren oinarrizko lexikoa plazaratu du Euskaltzaindiak. UZEIrekin lankidetzan, besteak beste, osasun-arloko profesionalei eta euskarazko hedabideei laguntzeko paratu da.Horren harira, hitz ugari ikasi behar izan ditugu gehienok, albisteetatik nahiz osasun-arduradunen esanetatik, eta ohikoenak jasotzeko saioa egin du Euskaltzaindiak UZEIrekin batera prestatu duen lexiko berrian.Lexikoan oinarritzat hartu dira Euskaltzaindiaren hiztegi arauemailea (Euskaltzaindiaren Hiztegia) eta Euskalterm terminologia-banku publikoa, beste iturri batzuen artean. Horiekin batera, euskarazko komunikabideetan (orokor nahiz eta espezializatuetan) pandemia honi buruz hitz egiterakoan nagusi den erabilera ere kontuan hartu da. Koronabirusaren oinarrizko lexikoa, halere, gaiarekiko lehen hurbilpen-saioa baino ez da, eta, beraz, ez da prestatu exhaustiboa izateko helburuarekin.
Testua
Internet ; PDF formatua
Keywords: Baliabide digitalak; Gaixotasun kutsakorrak -- Hiztegiak; Euskara -- Hiztegiak; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak