Egia izango ote da esaten dena? (sekuentzia didaktikoa) - Edex (Bilbo : EDEX, 2011)
"Auzokide berriak" programaren Sekuentzia Didaktikoa, kulturartekotasunari buruzkoa.Munduan, jendea badoa eta badator. Aireportu batera, autobus edo tren geltoki batera bagoaz, jende asko eta asko ikus dezakegu maletekin, munduan barna mugitzeko prest. Kasu batzuetan, oporrez gozatzeko da, eta, beste batzuetan, berriz, bizilekuz aldatuko den jendea da. Batzuetan, jendea bere herritik kilometro gutxira dagoen beste leku batera doa bizitzen, baina, beste zenbaitetan, kontinentez aldatzen da, jaioterria ez den oso hiri ezberdinetara bizitzen joateko.Zer gertatzen da leku berri horretara heltzen direnean? Zer iritzi du herrialde berriko jendeak eurei buruz?Askotan gertatzen da etorkinei buruz pentsatzen duguna ez datorrela bat errealitatearekin, baina, hala ere, horrela izango balitz bezala jarduten dugu. Horrela, bada, mitoak deritzogunak sortzen dira. Oraingo honetan, gure herriko etorkinen inguruan dauden mitoak aztertuko ditugu, errealitatea ezagutzeko.
LMH, 5. eta 6. mailak; DBH, 1. eta 2. mailak
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak