Egungo itsasgintza - Vivanco, Karmelo; Barinaga, Eduardo; Elortegi, Jabi; Plaza, Jose Ramon; Unzueta, Maria; Uriarte, Santi; Elizondo, Manu; Euskal Irrati Telebista; Baleuko ([S.l.] : Baleuko : EITB, 2007)
Historian zehar euskaldunek itsasoarekin izan duten harremana laburbiltzen duen dokumental sorta. Atal honetan hainbat adituk hartu dute parte: Juan Carlos Acha eta J.A. Martinez de Landaluze Euskal Nabigatzaileen erakundeko lehendakariak eta idazkariak, hurrenez hurren; Jose Luis de Ugarte itsasgizonak, eta Luis Gabiola Unipuertoko gerenteak.
Keywords: Baliabide digitalak; Itsasketaren historia -- XX. mendea -- Euskal Herria; Itsasoko garraioak -- Historia -- XX. mendea -- Euskal Herria; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak