XIX. gizaldia : gainbehera - Vivanco, Karmelo; Barinaga, Eduardo; Elortegi, Jabi; Plaza, Jose Ramon; Unzueta, Maria; Uriarte, Santi; Elizondo, Manu; Euskal Irrati Telebista; Baleuko ([S.l.] : Baleuko : EITB, 2007)
Historian zehar euskaldunek itsasoarekin izan duten harremana laburbiltzen duen dokumental sorta. Atal honetan hainbat adituk hartu dute parte: Aingeru Zabala historialariak, Jose Luis de Ugarte itsasgizonak, eta Patxi Ituarte eta Leocadio Goldaraz arrantzale ohiek.
Keywords: Baliabide digitalak; Itsasketaren historia -- XIX. mendea -- Euskal Herria; Itsasoko garraioak -- Historia -- XIX. mendea -- Euskal Herria; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak