Desgizona - Haranburu Altuna, Luis (Donostia : Kriselu, 1977)
"Desgizona" izenburuaren pean biltzen den ipuin sorta hau "Zera" liburuan bildutakoen osagarri gertatzen da. Nahiz eta ipuin bakoitzak bere dinamika propioa izan, badute elkarren artean zerikusi eta harremanik ipuin edo historio guztiak bilakaeraren ideiak ardazten dituenez. Ipuin hauetako itxura eta desitxurak transformazio kezka obsesibo baten agerpen lirateke agian.
Keywords: Helduentzako Literatura