Jainkoak ez dit barkatzen : Lezo Urreiztietaren ametsak eta borrokak - Martinez Martinez, Josu; Arredondo, Mikel; Pochelu, Katti; Senperena, Joserra; Larrea, Adur; Castro Egia, Hibai; Euskal Irrati Telebista ([S.l.] : Tentazioak : EITB, 2020)
Lezo Urreiztietaren ametsak eta borrokak biltzen ditu Josu Martinezen dokumental honek, Martin Ugalde kazetariak 1975an Lezori egindako grabazioetan oinarrituta. Milaka arma erosi zituen euskal antifaxistentzat. Bere bizia arriskatuz, ehunka pertsonarena salbatu zuen. Franco hil zuen, ia. Lezo urreiztietak bere bizitza harrigarria kontatzen digu, hil eta 40 urtera.
Keywords: Baliabide digitalak; Urreiztieta, Lezo -- (1907-1981) -- Biografiak; Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Dokumentalak; Erreferentzia-materialak