Lou, dantzan jo eta ke - Garin, Usua; Barrio, Izotz; Lopetegi, Andrea (2019)
Lou Olangua 80ko hamarkadan euskal rockak izan zuen aurrenetariko emakume ahotsa izan zen. Humedecidos, Ok. Korral edota Las lagartas taldeetako abeslaria izan zen Lou. Baina ahots bat ez ezik, poderioa ere erakusten zuen oholtza gainean, bere jarrera eta itxurarekin. Probokatzaile bat zen. Dokumental honetan 80ko hamarkadan emakumeek izan zuten lekuaz, euskaraz eta, estetikaz gain, jarrerak izan zuen garrantziaz hitz egiten da. Sozialki eta kulturalki apurtzailea izan zen erreferente batetaz. 2019 | 58 minutu Zuzendariak: Andrea Lopetegi, Izotz Barrio eta Usua Garin
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Baliabide digitalak; Olangua Lou; Musika -- Euskal Herria; Feminismoa eta artea -- Musika; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak