Amets anfibio - Zelaieta, Edu; Ugarte, Eneko ([Euba] : Ibaizabal, 2018)
Ametsek anfitrioi lanak egiten ditu etxera datozen lagun Ekuadortar batzuekin. Batzuetan inurriak nabaritzen zituen Ametsek sabelean. Ez zitzaion askotan gertatzen, ez; egun berezietan batez ere. Halako egun batean, Ekuadorretik etorritako lagunak etxera heldu eta inurriak Ametsen sabelean lanean hasiko dira berriro. Nola zen aitak esaten duen hitz arraro hori? Anfitri ... anfiti ... Amets, inurriak sabelean eta hitz bihurriak ahoan, anfibio bihurtuko da!
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Familia harremanak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura