Rapunzel - Grimm, Jacob (1785-1863); Grimm, Wilhelm (1786-1859); Dell'Orto, Francesca; Kim, Cecil; Santxez Munain, Amets; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2018)
Rapunzel sorgin batek guraso batzuei jaiotzean lapurtzen dien haurtxoa da. Umeak 12 urte betetzen dituenean, bahitzaileak dorre batean gordetzen du. Urte batzuk geroago, basotik paseatzen dabilenean, erregearen semeak Rapunzel kantuan entzun eta beraz maitemintzen da. Hala ere, dorrera sartzeko modu bakarra neskatoaren adats ilehori luzetik gora egitea dela ikusten du, sorgin gaiztoak egiten duen bezala. Hori egiten du hurrengo gauetan. Sorgina konturatzen denean, Rapunzel dorretik atera eta zingira batean uzten du. Hurrengo egunean, dorretik igotzen ari dela, mutikoa hutsean erori eta itsu geratzen da. Denbora luzea behar izan du kasualitatez zingirara iritsi eta Rapunzel aurkitu arte. Hala ikusita, Rapunzel negarrez hasi da, penaz. Bere malkoak printzearen begietan erori eta hark ikusmena berreskuratzea ekarri dute. Printzea eta Rapunzel erreinura bueltatu dira eta bertan, azkenean, ezkondu egingo dira.
6 urtetik aurrera (urdina)
Jat. izenb.: Rapunzel
Keywords: Album ilustratuak; Ipuin klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Maitasuna -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura