Iris eta Lila = Iris y Lila - Mujika Flores, Ana; Rodrigo, Marta G.; Ureta, Ana; Berdindu! Lesbiana, gay eta transexualen arretarako euskal zerbitzua; Aldarte, gay eta lesbianen atentzio zentrua (Bilbao : Aldarte : Berdindu, 2005)
"Iris eta Lila" ipuina "Sexu aniztasuna eta familia berriak" izeneko proiektuaren barruan kokatzen da. Proiektu hori Lehen Hezkuntzako neska-mutilei zuzenduta dago. Proiektuaren bitartez apustu egiten da aniztasunean oinarritutako hezkuntza irekiaren alde, afektibitate eta sexualitate mota guztiak errrespetatuz. Material didaktiko hauekin "Hurbil Erreinua" izeneko txotxongilo-antzezlanaren DVD bideoan agertzen diren homosexualitate, lesbianismo eta homoparentalitatearen inguruko edukiak lantzen dira.
8 urtetik aurrera (gorria)
Emakunde, Emakumearen Euskal Erakundea, Etxebizitza eta Gizarte Gaietako Saila, Gizarte Ongizateko Zuzendaritza ; Kultura Saila, Gazteria eta Gizarte Ekintzarako Zuzendaritza
Badu, gainera, bere atari eta or. propioekin testu bera behekoz gain gaztelaniaz
Keywords: Lesbianismoa; Homosexualitatea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak