Kaixo, Robot naiz : lagun elektroniko baten egiazko historia - Novelli, Luca; Arana, Aitor; Giussani, Marta (Bilbao : Mezulari, 2018)
Hau robot txiki baten egiazko historia ezohikoa da. Ondorengoa da eta makina pentsalari eta muturluze belaunaldi bateko lehena. Haren garuna ordenagailu bat da, eta ilunpean ikus dezake, etxerako lanak egin, logela txukundu, etxea zaindu, xakean irabazi... eta Martera osteratxo bat egitera joan daiteke. Oso txikia izan daiteke, edo planeta bat bezain handia. Akatsetatik ikasten du, liburuak irakurtzen ditu eta buruketak ebazten ditu. Eta beti lagunduko dizun lagun bihurtzen da. Denek halako bat eduki nahi lukete.
7 urtetik aurrera (urdina)
Jat. izenb.: Ciao, sono Robot
Keywords: Robotak; Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak