Soziologia eta Historia batzen - Urkola, Mikel (Donostia : Gaiak, 2007)
Gizarte harremanak egokien aztertzeko Soziologia dugu bitartekari. Horrenbesteko garrantzia izanik, Soziologiako definizioak, aztergaiak nahiz metodologiak anitzak izan dira. Liburu honetan, etengabeko krisian dabilen gizarte baterako zenbait ideia soziologiko eman nahi ditugu. Horretarako, sei/zortzi gizarte moten teoria ebolutiboak azalduko ditugu, irizpide moduan. Eta horien barnean, gertakari oinarrizko batzuk garatuko ditugu: komunismo primitiboa, jabetza pribatuaren sorrera, patriarkatuak matriakalismoa menderatzea, estatuaren eraikuntza, gerren logikak, aurrerakuntza teknologikoen helburuak, industrializazioen bultzagileak, klaseen arteko borrokak... eta, azkenean, etengabeko aurrerakuntzaren prezioa: progresioa edo atzerakuntza? Galdera zail horri erantzuten saiatuko gara.
2007/07/19
Bibliografia: 293-295. or.
Keywords: Soziologia; Historia; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak