Hezkuntza - Osasun mentalaren elkarlanerako oinarri orokorra : adostutako dokumentua, 2018ko bertsioa - Charo Nograro, Carmen; Osakidetza (Vitoria-Gasteiz : Osakidetza, 2018)
Hezkuntza Sailaren eta Osasun Saila -Osakidetzaren ekimena da agiri hau, osasun-arretan eta hezkuntza mailan elkarrekin aritzeko oinarri orokorra jartzeko. Lan-talde bat eratu zuten horretarako, nagusiki osasun mentalaren eta hezkuntzaren arteko harremanean oztopo nagusiak zein diren jakiten laguntzeko oinarria ezartzeko; hala, adostuta geratzeko zein izango den elkarrekin egingo duten lana, harreman egonkorrak eratzeko oinarria jartzeko, eta hori guztia gomendioen agiri batean jasota geratzeko. Horretan ari zirela, agerian geratu zen bi zerbitzuek gaur egun aplikatzen dituzten ibilbide eta prozesuak direla puntu kritikoak. Adibidez, hauxe: alde batetik, zeinek eraman dezaken norbait zerbitzu batetik bestera, zein dokumentu aurkez daitekeen, eta, bestetik, gain-karga izan dezaketela zerbitzuek, eskaerak ugaritu direlako; zerbitzu bakoitzeko profesionalen laneko profila eta eginkizunak eta abar. Agiri honetan jasoko diren gomendioak martxan jartzeko, gauza batzuk egokitu egingo dira edo apurka abiarazi beharko dira, bai maila profesionalen arabera ba lurraldearen arabera, une honetan era ezberdinak erabiltzen direlako esku-hartzea lantzeko.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Baliabide digitalak; Haurrak -- Psikologia -- Eskola; Hezkuntza -- Osasun mentala; Monografiak