Euskaldunen jatorria populazioen genetikaren argitan - Abrisketa, Juan Ignacio; Mtz. Lizarduikoa, Alfontso (Donostia : Gaiak, 2007)
"Euskaldunen jatorria populazioen genetikaren argitan". Gaur egungo paleoantropologiak, populazioen genetikak, paleohizkuntzalaritzak eta mitologia konparatuak, elkarlanean, euskaldunen jatorriaren inguruan datu berriak eta esanguratsuak eman dizkigute. Nondik gatoz? Nola jendeztatu zen Europa, euskal gunetik, duela 15.000 urte inguru? Euskararen antzinako erroek bizirik al diraute Europan eta Afrikan?
2007/07/17
Keywords: Antropologia fisikoa -- Euskal Herria; Zientzia-dibulgazioa; Euskal Herria -- Historiaurrea; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak