Hamabost urteko kapitaina - Delgado, Consuelo; Verne, Jules (1828-1905); Urkulo, Iraitz; Azaola, Jon Ander (Madrid : Susaeta, 2014)
"Hamabost urteko kapitaina" kontakizunaren protagonistak egiten duen bidaian agertzen diren datu ugariek Vernek nabigazioa, geografia, historia, animalia eta landareei buruzko ezagutza zabala zuela erakusten dute. Ezagutza hori da, hain zuzen, egileak irakurleekin partekatu nahi izan zuena.
10-11 urte (berdea)
Keywords: Eleberri klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura