Lazkao-Txiki : (gertaerak eta txisteak) - Lazkao Txiki (1926-1993) (Oiartzun : Sendoa, 1999)
Lazkao-txiki bertsolariak, benetako olerkaria izateaz gain, bertsozale guziak ondotxo ezagutzen zuten beste alderdi bat ere bazuan: bere gertaerak eta txisteak; bere zelebrekeri edo "picaresca" alegia. Orixe izan zan garai bateko Pernando ere "mito" bihurtu zuana. Eta Lazkaoko bertsolaria ere, artean il berrria izanagatik, "mito" egiñik daukagula ukatzerik ez dago. Bera degu, zalantzarik gabe, gure XX-garren mende ontako Pernando Amezketarra. Ala, beraren gertaera eta txisteen bilduma eskeintzen diogu liburu ontan irakurleari, orri auek parre algara gozorik eragingo diotelakoan.
Keywords: Baliabide digitalak; Izkirimiriak; Helduentzako Literatura