Rory Gallagher : kemena eta leialtasuna - Gurrutxaga, Jon (Soraluze : Gaztelupeko Hotsak, 2006)
Irlandak eman duen artistarik esanguratsuenetako bat da Rory Gallagher. "Taste" taldearekin lehenik, eta bakarlari gisa geroago, makina bat disko argitaratu zituen. Kementsua eta oldarkorra zen taula gainean, lasaia eta barnerakoia handik kanpo. Garbi zuen bere musikak nolakoa behar zuen izan. "The Rolling Stones" taldearen eskaintzari ere ezezkoa eman zion. Orokorrean behar beste baloratua izan ez den musikaria da Rory. Bere ibilbidean Euskal Herria bost aldiz bisitatu zuen, kontzertu hunkigarriak eskainiz.
Abestien letrak dauzka euskarazko itzulpenekin.
Keywords: Gallagher, Rory; Poesia; Monografiak; Biografiak