Sorginak - Dahl, Roald (1916-1990); Irigoien, Joan Mari (1948-2023); Blake, Quentin (Donostia : Erein, 1998)
Irakurle, seguru asko oso pertsona serio eta formala zara eta ez duzu sorginengan sinesten. "Utikan, asmazio horiek!", esaten duzu serio asko. Sorginen kontu horiek guztiak ez dira txoriburuen gorabeherak besterik. Sorginak! Puaf! Kontu aldrebesagorik! Bada, sentitzen dugu esan beharra, baina egon badaude. Irakurri besterik ez duzu, bestela, Roald Dahl-en liburu hunkigarri hau: berehala pasatuko zara zure irribarre ironiko horretatik sorpresara, eta sorpresatik gorputz guztia dardarizoka jarriko dizun trantze urdurira. Sorginengan ez duzula sinesten? Bada, beldurti baten aitzakia da hori, liburu hau irakurtzera ausartzen ez den kakajario batena.
12 urtetik aurrera (berdea)
The Witches
Keywords: Sorginak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Aitona-amonak eta bilobak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura