Teknopolis : Landareak krisian : 2019 denboraldia - Rementeria Argote, Nagore; Carton Virto, Eider; Jauregi, Oihana; Leturia, Iänaki; Ochoa de Eribe, Alaitz; Roa, Guillermo; Zubia, Bego; âAlvarez, Inma; Elhuyar Kultur Elkartea; Euskal Irrati Telebista (: EITB, 2019)
Krisi klimatikoaren eragina goi-menditara ere iristen da. Bertako flora ondorioak pairatzen ari da. Nazioarteko Florapyr programan Pirinioetako landaretza nola egokitzen ari den klima aldaketari ikertzen ari dira . Frantzia, Andorra eta Espainiako erakundeek hartzen dute parte, Aranzadi eta Pirinioetako Ekologia Institutua tarteko. Pirinioetako landaretzaren ikuspegi orokorra lortzeaz gain, klima-aldaketak floran duen eraginaren aurrean neurriak hartzeko estrategia bateratuak adosteko balio izango du ikerketa honek.
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Botanika; Telesaioak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak