Joana Maiz - Ugarte, Yurre; Larratxe, Joseba ([Urnieta] : Harriet Ediciones, 2019)
Erresistentzia da Joana Maizen gakoetako bat. Joseba Larretxe eta Yurre Ugarteren lehenengo nobela grafikoaren protagonistak, Joana Maizek, uko egingo dio euskal historia kanonikoaz dihaduen gidoi bat filmatzeari, eta castingean baztertutako atsoa berreskuratuko du, bere bertsioaren ardatz bihurtzeko; etxetik kaleratua izatekotan den andre zaharra. Bizi-une ezberdinetan dauden bi antigona hauentzat, erresistentzia izango da jarrera askatzaile bakarra.
Keywords: Komikiak; Helduentzako Literatura