Akna : lurralde izoztuko arrantzaleak - Lopez-Iturri, Peio; Merino Petralanda, Irati (Berriozar : Denonartean, 2019)
Guk ingurunea zaintzen dugun eran zainduko gaituelako ama lurrak. Kanadako Inuiten lurraldean kokatu dago istorioa, duela mende gutxi batzuk, Europako baleontziak haraino iristen zireneko garaian.Haurrak dira aurkezten dugun istorioaren protagonistak. Batez ere, haur horietako bat, Akna izeneko neska Inuita.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Inuitak; Ekologia; Arrantzaleak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak