Sukaldera iritsi dira algak - Elhuyar Kultur Elkartea; Euskal Irrati Telebista ([S.l.] : EITB, 2019)
Algak, ozeanoak eta ia edozein ur-ingurune kolonizatu dituzten bizidunak, sukaldera ere iritsi dira. Hasieran janari tradizional gisa, gero janari exotiko gisa, eta, dagoeneko, gure etxeko sukaldeetan ditugu. Elikagai ona, baina arazo handi bat duena: iodo asko dauka, eta arriskutsua da alga gehiegi jatea.
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Biologia; Dietetika; Elikagaiak; Algak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak