Begiaren migrazioa - Elhuyar Kultur Elkartea; Euskal Irrati Telebista ([S.l.] : EITB, 2017)
Itsas hondoan arrain lau eta oso bereziak bizi dira, pleuronektiformeak. Erreboiloa, mihi-arraina, oilarra eta haien familiakoak dira. Arrain asimetrikoak dira, garapenean oso migrazio berezia dutenak: arrainen "ohiko" itxurarekin jaiotzen dira larbak, baina gero alde bateko begiak beste aldera migratzen du.
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Zoologia; Biologia; Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak