Pozoia dosiaren arabera - Elhuyar Kultur Elkartea; Euskal Irrati Telebista ([S.l.] : EITB, 2018)
Gezurra badirudi ere, sagarrak pozoiak ditu bere osagaietan. Hazietan duen molekula batek zianuroa askatzen du, eta pulpan duen beste batek metanola, itsutasuna eragiten duena. Baina zenbat sagar jan behar dira pozoitzeko? Kiloak eta kiloak epe labur batean. Eta ez da elikagaietan adibide bakarra.
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Kimika; Dietetika; Elikagaiak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak