Azukreak, alkoholaren lehengaia - Elhuyar Fundazioa; Euskal Irrati Telebista ([S.l.] : EITB, 2018)
Ez dago alkoholik ez bada azukrerik egon. Hain zuzen ere, alkoholaren ekoizpena azukrea metabolizatzearen ondorio bat da legamia eta bakterio batzuetan. Azukrea bada haientzat elikagai bat. Azukrearen molekulak bereziak dira, karbonoen arteko loturak azkar puskatzeko aproposak direlako, eta, beraz, energia oso azkar ematen dute. Molekulak horiek bakarka egon, binaka edo ehunka unitatetako formatuan, azukre-mota ekin beti sortzen da efektu hori.
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Kimika; Dietetika; Elikagaiak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak