Tarrapatan : pandero baten ibilbidea : panderoaren metodo azkarra zazpi egunetan jotzen ikasteko - Berasaluze, Xabier (Donostia : Elkar, 2019)
Astebetean panderoa ikasteko metodoa, horixe eskaintzen digu Xabier Berasaluze Leturiak liburu honetan, baina ez hori bakarrik: ikasketari laguntzeko, DVD bat ere topatuko duzu, eta, horrez gain, Leturiak berak bere bi panderorekin izandako elkarrizketa, non bere panderojole-ibilerak kontatzen dituen, trikitilarien munduko ohiturak eta bitxikeriak azalduz, abentura xelebre eta pasadizo mundialekin batera. Horra, bada, musika eta umorea bat eginda, Leturiak bere panderoarekin egin ohi duen moduan.
Keywords: Pandero -- Metodoak; Monografiak