Gauez harrizko zubiaren azpian - Perutz, Leo (1882-1957); Txiliku 1951-); Berasategi, Joxe Mari (Donostia : Elkar, 2019)
Liburu berezia da hau: lehen begiratuan, istorio sorta bat dirudi, denak ere Pragan girotuak XVI. mendearen azken aldera. Bertan agertzen dira kaleko musikariak, diru-mailegatzaileak, alkimistak, errabinoak, gortesauak, bufoiak, enperadoreak, zaldunak, maitaleak... gizarte ñabar, koloretsu eta askotarikoa. Apurka, baina, ipuinen arteko loturak sumatzen ditugu, eta konturatuz goaz denen artean istorio osoago bat eratzen dutela, argumentu ondo lotua duen zinezko eleberri historiko bat.
Alemanetik itzulia
Keywords: Helduentzako Literatura