Joxe Mari Lopetegi : errepublikanoen bertsolaria (Irun, 1875-Arrueta, 1942) - Elosegi, Joxan (Soraluze : Gaztelupeko hotsak, 2004)
Joxe Mari Lopetegi Olaizola (Irun, 1875- - Arrueta, 1942) bertsolariaren lanak aurkeztu ditugu liburu honetan. Gar biziko bertsolari apal eta zintzo batekin egingo duzu topo, irakurle. Errepublikaren eta bizitza duinaren aldeko borrokak zehaztu zuen Lopetegiren bizitza, eta ekinbide horretan bertsoa izan zen haren iskilu sendoena. Bertsoz azaldu zituen bere nahiak, bere ahalak, bere ezinak, bere beldurrak, bere pozak eta bere nahigabeak, umorez eta ganoraz betiere. Bere garaiaren lekuko izan zen Joxe Mari Lopetegi, eta bertsolari ona, inolaz ere. Bazterturik eduki dute, ordea. Zergatik? Bertso-liburu eder honetan aurkituko duzu, galdera horren erantzuna.
Keywords: Poesia; Lopetegi, Joxe Mari -- (1875-1942) -- Poesia; Bertsolaritza; Helduentzako Literatura