Kar Kardantxilo - Arnal Gil, Txabi; Blasco, Julio Antonio (Sondika : Giltza, 2018)
Nire auzokoaren terrazan kaiola zahar bat dago, eta kaiola horren barruan moko zorrotz, aurpegi gorri eta hegal hori-beltzeko txori txiki bat. Nire auzokoa gizon agintzailea da. Etxeko patioan, gau eta egun, lelo hau entzun behar izaten dugu: ja-jan ezak, kar kardantxilo, e-edan ezak, kar kardantxilo, ka-kanta ezak, kar kardantxilo!
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Txoriak; Zoriontasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak