Fisika eta Kimikako DBH3-rako liburu digitala - Arregi Gordoa, Edorta; IRALE (Donostia) (Donostia : Irale, 2019)
Gure ikasgaian urria den euskarazko material digitala sortzea izan da lanaren helburu nagusia.Bideoetan 3. DBHko Fisika eta Kimikako ikasgaiaren kontzeptuak azaldu ditut ahoz, idatziz, irudiez eta kontzeptuekin erlazionaturiko esperimentuez lagunduta. Bideoak grabatzeko erabilitako ahozko testuak word dokumentu batean bildu ditut.
Bideoak: 1. Zientzia esperimentalaren metodoa 2. Esperimentu baten emaitzen analisia 3. Gasak eta presio atmosferikoa 4. Gasen legeak 5. Disoluzioak 6. Atomoa eta eredu atomikoak 7. Atomoak isotopoak eta ioiak 8. Elementuen taula periodikoa 9. Atomoak, molekulak eta kristalak 10. Atomoen arteko loturak 11. Erreakzio kimikoak 12. Substantzia-kantitatea neurtzea, mola 13. Erreakzio kimikoen adibideak 14. Gorputzak elektrizatzen 15. Karga elektrikoen arteko indarrak 16. Magnetismoa eta elektromagnetismoa 17. Korronte elektrikoa eta zirkuitu elektrikoak 18. Magnitude elektrikoak, Ohm-en legea 19. Kalkuluak zirkuitu elektrikoetan
2019/03/13
Keywords: EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak