Argia : Fisika eta Kimika: [Unitate didaktikoa - DBH] - Berritzegune Nagusia; Euskadi. Hezkuntza Saila (Bilbo : Berritzegune Nagusia)
Argiak eta argiarekin lotutako gaiek garrantzi izugarri handia dute gauregungo gizartean, eguneroko bizitzan aplikazio ugari dituztelako:kom unikazioetan, osasunean, industrian, irudian, eta abarretan. Horrek,gainera, eguneroko fenom eno asko azaltzeko aukera ere em aten du.I zan ere, ikasleen inguruko eguneroko elem entuak dira argia eta fenom enooptiko bakunak.Beti harrituta uzten gaituen eguneroko fenom eno natural bat hartuko duguabiapuntu, hain zuzen: ostadarraren eraketa. Fenom eno hori oinarrihartuta, argiari buruzko zenbait gai planteatuko ditugu, eta horiek, ikasleeninteresa pizteko ez ezik, argiari buruz aurretik zer ideia dituzten kontuanedukitzeko ere izango zaizkigu baliagarri, ikasleek etapa honetan izan ohidituzten erroreak argiaren hedapen eta izaerarekin baitaude lotuta.
DBH, 2. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak